Φιλοξενία ιστοσελίδας (web hosting) ονομάζεται η υπηρεσία που εστιάζει στην ανάρτηση και συνεχή υποστήριξη ενός website. Έτσι αυτό παραμένει κάθε στιγμή λειτουργικό και προσβάσιμο από τους ενδιαφερόμενους χρήστες.

Αυτή η υπηρεσία είναι ευρέως διαδεδομένη καθώς επιτρέπει σε κάθε ιδιώτη ή εταιρεία να διατηρεί την ιστοσελίδα της online με ένα συγκριτικά χαμηλότερο κόστος από αυτό που θα απαιτούνταν για την αγορά και συντήρηση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η επιλογή του κατάλληλου παρόχου web hosting όπως επίσης και εξακρίβωση της ποιότητας της υπηρεσίας είναι καίριας σημασίας. Η ταχύτητα φόρτωσης και λειτουργίας της ιστοσελίδας είναι αποτελεί βασικό παράγοντα της επιτυχίας της.

Στην περίπτωση του shared web hosting, που είναι η πιο συνηθισμένη μορφή, σε έναν server μπορούν να φιλοξενούνται παραπάνω από ένα site. Εκεί αυτά διαμοιράζονται το κόστος και τους πόρους του server. Ένα πρακτικό παράδειγμα που θα σας βοηθήσει στην κατανόηση, είναι να σκεφτείτε τον server σαν μια πολυκατοικία. Σε αυτήν ενοικιάζετε ένα διαμέρισμα (πακέτο hosting) για να “μείνει” το site σας.

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Η λειτουργία του web hosting μπορεί να διαχωριστεί σε 2 διακριτούς τομείς, οι οποίοι όμως είναι αλληλοσυνδεόμενοι μεταξύ τους:

Φιλοξενία Ιστοσελίδας


Αποτελεί την ενοικίαση χώρου σε διακομιστές (server) οι οποίοι λειτουργούν επί 24ώρου βάσης και φιλοξενούν ανά πάσα στιγμή την ιστοσελίδα, ώστε να παραμένει συνεχώς online και διαθέσιμη στο κοινό.

Κατοχύρωση διεύθυνσης


Για την εμφάνιση μίας ιστοσελίδας στο διαδύκτιο είναι απαραίτητη η κατοχύρωση μίας μοναδικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης (domain) με την οποία θα είναι συνδεδεμένος ο server και θα οδηγεί στο website.

Φιλοξενία Εshop

Όσον αφορά την φιλοξενία eshop (ηλεκτρονικό κατάστημα) η διαδικασία παραμένει η ίδια. Ωστόσο ενδέχεται το κόστος να αυξηθεί καθώς τα eshop τείνουν να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τις απλές ιστοσελίδες.

Φιλοξενία ιστοσελίδας

Η φιλοξενία μιας ιστοσελίδας αποτελεί ένα πρωταρχικό βήμα για την παρουσία μίας επιχείρησης στο διαδύκτιο. Η επιμελής εκτέλεση αυτού του καθήκοντος είναι εξαιρετικά σημαντική και φέρει σημαντικη ευθύνη. Στην Red Monkey μπορούμε να σας εγγυηθούμε την απρόσκοπτη λειτουργία του site σας. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τους καλύτερους δυνατούς διακομιστές που είναι διαθέσιμοι.

Σωτήρης Αλβανόπουλος

Σωτήρης ΑλβανόπουλοςFounder - Red Monkey

RedMonkey - Digital Marketing
5.0
Με βάση 22 κριτικές
powered by Google
Lina ApartmentsLina Apartments
13:04 26 Sep 22
Με την Redmonkey είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία και πιστεύουμε πως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για την δημιουργία τουριστικής ιστοσελίδας.
Plantagon shopPlantagon shop
12:50 26 Sep 22
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την κατασκευή του νέου μας eshop από την Red Monkey. Τόσο το αποτέλεσμα όσο και η επικοινωνία ήταν εξαιρετικά.
maria semproumaria semprou
20:04 31 Jul 22
Ο κος Σωτήρης είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, πάντα πρόθυμος και ιδιαίτερα εξυπηρετικός! Η συνεργασία μας ήταν άψογη..
The Plant RoomThe Plant Room
08:07 31 May 22
Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της red monkey. Για την δημιουργία ιστοσελίδων στην περιοχή της Δράμας δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή!
Nikolaos MarkouNikolaos Markou
07:55 31 May 22
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, τόσο από τον επαγγελματισμό και την επικοινωνία που είχαμε κατά τη συνεργασία μας, όσο και από το τελικό αποτέλεσμα της ιστοσελίδας. Ανεπιφύλακτη σύσταση!
Thomas MargaritisThomas Margaritis
06:00 25 Jan 22
Επαγγελματισμός και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες μιας επιχείρησης στον τομέα της διαφήμισης μέσα από τα social media και την Google.Άψογη συνεργασία και υποστήριξη!!!!
js_loader

Blog

Πόσο κοστίζει ένα eshop?

Πόσο κοστίζει ένα eshop?

Πόσο κοστίζει ένα eshop? Μπορεί να έχετε δει διαφημίσεις, προσφορές και άρθρα από γκουρού που ισχυρίζονται ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα eshop δωρεάν. Αν και αυτό είναι τεχνικά δυνατό, θα λάβετε αυτό που πληρώνετε στο τέλος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα eshop, όπου θα χρειαστεί να κερδίσετε επιπλέον χρήματα για να διασφαλίσετε ότι...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Τι είναι η διαχείριση social media?

Ανεξάρτητα από το πώς προσεγγίζετε τη διαχείριση social media, είτε με τη βοήθεια μιας εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ είτε ενός συνόλου εργαλείων, είναι σημαντικό να κατανοήσετε περισσότερα από τον ορισμό της διαχείρισης κοινωνικών μέσων. Θέλετε να μάθετε τι περιλαμβάνει, καθώς και πώς να το κάνετε επιτυχία για την εταιρεία σας. Τι είναι η διαχείριση social media? Η...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Κατασκευή Ιστοσελίδας και Eshop στη Δράμα

Κατασκευή Ιστοσελίδας Δράμα Η εταιρεία μας με έδρα στη Δράμα ειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδας και κατασκευή e-shop , εδώ και πολλά χρόνια, με την τεχνολογία WordPress για τις ιστοσελίδες και Prestashop για τα eshops φτιάχνουμε αυτό που σας ταιριάζει. Πολλοί ιδιώτες μας προτίμησαν για την κατασκευή του e-shop τους και των Ιστοσελίδων τους. Η συνεχής επικοινωνία και...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Υπάρχει internet και μετά το skroutz.

Υπάρχει internet και μετά το skroutz. Όταν έχουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θεωρούμε απαραίτητο πλέον να υπάρχει στο skroutz. Έχουμε συνδέσει τόσο πολύ το ένα με άλλο που τα θεωρούμε ένα. Είναι λάθος από πολλές απόψεις όλο αυτό και θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί. Το Skroutz δε σου φέρνει “περισσότερες” πωλήσεις. Το Skroutz σου φέρνει περισσότερο κόσμο...

Καλέστε μας!