Τι είναι το email marketing?

Το Email Marketing αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς και σταθερούς στο πέρασμα του χρόνου πυλώνες μίας ολοκληρωμένης προωθητικής στρατηγικής.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα αφορά την επικοινωνία του μηνύματος που θέλει να μεταφέρει η επιχείρηση στους επίδοξους πελάτες της μέσω προωθητικών email και newsletter.

Παρόλο η τεχνολογία εξελίσσεται και οι δίαυλοι επικοινωνίας αυξάνονται και αποκτούν περισσότερες δυνατότητες, το email marketing παραμένει επίκαιρο, δημοφιλές και αποτελεσματικό, χάρις ενός συνόλου προτερημάτων που διαθέτει:

email marketing

Χαμηλό κόστος

Προσωπική σύνδεση με το κοινό σας

Παράδοση στοχευμένων μηνυμάτων

Αποθήκευση στο ιστορικό

Προσέγγιση ήδη ενδιαφερόμενου κοινού

Αύξηση πωλήσεων

Υπηρεσίες email marketing

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές υπηρεσίες email marketing που προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες και εκπληρώνουν διαφορετικές αποστολές, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και τους στόχους της στρατηγικής email marketing. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα από τα δημοφιλέστερα:

email marketing

Το Newsletter είναι η αποστολή τακτικών email (συνήθως εβδομαδιαίων ή μηνιαίων) σε εγγεγραμμένους χρήστες που έχουν ως σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τα νέα και τις τρέχουσες και επικείμενες δραστηριότητες της επιχείρησης.

Τα Προωθητικά Email συνήθως περιέχουν κίνητρα προς τους παραλήπτες όπως προσφορές και ανταμοιβές ώστε να προβούν σε αγορά είτε συγκεκριμένων προιόντων ή επί του πλήρη καταλόγου.

Τα Remarketing Email στοχεύουν επισκέπτες της ιστοσελίδας που έχουν δείξει μέσω των κινήσεών τους σε αυτή ότι ενδιαφέρονται για ένα ή περισσότερα προιόντα, και σκοπός τους είναι η ενθάρρυνση των παραληπτών να ολοκληρώσουν την αγορά τους.

Email marketing κόστος

Το κόστος email marketing αποτελείται από το κόστος της πλατφόρμας αποστολής των mail και από την αμοιβή του marketer που τα στέλνει. Οι πλατφόρμες αποστολής email όπως το Mailchimp  είναι δωρεάν εώς έναν αριθμό μηνιαίων mail και συνολικών συνδρομητών. Πέρα αυτών έχουν πακέτα ανάλογα με της ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Η αμοιβή του marketer ξεκινάει από τα 50€ και προσαρμόζεται σε σχέση με τις καμπάνιες που εκτελούνται.

Ενδιαφέροντα στατιστικά mail marketing

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην απεικόνιση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας:

Το 2018 κατα μέσο όρο στάλθηκαν 293,6 δις e-mail καθημερινά.

72% των καταναλωτών δηλώνουν ότι προτιμούν τα e-mail σαν κύριο κανάλι επικοινωνίας με επιχειρήσεις.

Το 21% από όλα τα απεσταλμένα e-mail ανοίγονται εντός μίας ώρας.

Τα e-mail είναι 40% πιο αποτελεσματικά στις μετατροπές από το Facebook και το Twitter.

Η μέση απόδοση του e-mail marketing είναι 42 φορές του ποσού που ξοδεύτηκε.

Email marketing Ιστορία

Το πρώτο email στάλθηκε το 1971 από έναν μηχανικό υπολογιστών ονόματι Ray Tomlinson. Το μήνυμα που έστειλε ήταν απλώς μια σειρά από αριθμούς και γράμματα, αλλά ήταν η αρχή μιας νέας εποχής επικοινωνίας. Ο Tomlinson ήταν επίσης το άτομο που εισήγαγε τη χρήση του συμβόλου «@» στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το 1978, ένας διευθυντής μάρκετινγκ στην Digital Equipment Corp ονόματι Gary Thuerk χρησιμοποίησε αυτή τη νέα μέθοδο άμεσης επικοινωνίας. Έστειλε το πρώτο εμπορικό email για να ενημερώσει τους ανθρώπους για ένα νέο προϊόν.

Μέχρι τη δεκαετία του ’90, το Διαδίκτυο είχε γίνει εμπορικά διαθέσιμο στις μάζες. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούσαν μεταξύ τους άρχισε να αλλάζει δραματικά και οι έμποροι ανακάλυψαν ότι το email θα μπορούσε να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης. Η εμφάνιση των email μάρκετινγκ οδήγησε επίσης στην ανάγκη για ρυθμιστικές ενημερώσεις. ο Νόμος περί Προστασίας Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, για παράδειγμα, προσαρμόστηκε ώστε να απαιτεί την επιλογή “εξαίρεσης” για όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ.

Το Email Marketing αποτελεί ένα πολύ δυνατό και αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την επιχείρησή σας. Στην Red Monkey έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία που χρειάζονται για την εκμετάλλευσή του στο έπακρον.

Σωτήρης Αλβανόπουλος

Σωτήρης ΑλβανόπουλοςFounder - Red Monkey

RedMonkey - Digital Marketing
5.0
Με βάση 22 κριτικές
powered by Google
Lina ApartmentsLina Apartments
13:04 26 Sep 22
Με την Redmonkey είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία και πιστεύουμε πως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για την δημιουργία τουριστικής ιστοσελίδας.
Plantagon shopPlantagon shop
12:50 26 Sep 22
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την κατασκευή του νέου μας eshop από την Red Monkey. Τόσο το αποτέλεσμα όσο και η επικοινωνία ήταν εξαιρετικά.
maria semproumaria semprou
20:04 31 Jul 22
Ο κος Σωτήρης είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, πάντα πρόθυμος και ιδιαίτερα εξυπηρετικός! Η συνεργασία μας ήταν άψογη..
The Plant RoomThe Plant Room
08:07 31 May 22
Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της red monkey. Για την δημιουργία ιστοσελίδων στην περιοχή της Δράμας δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή!
Nikolaos MarkouNikolaos Markou
07:55 31 May 22
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, τόσο από τον επαγγελματισμό και την επικοινωνία που είχαμε κατά τη συνεργασία μας, όσο και από το τελικό αποτέλεσμα της ιστοσελίδας. Ανεπιφύλακτη σύσταση!
Thomas MargaritisThomas Margaritis
06:00 25 Jan 22
Επαγγελματισμός και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες μιας επιχείρησης στον τομέα της διαφήμισης μέσα από τα social media και την Google.Άψογη συνεργασία και υποστήριξη!!!!
js_loader

Blog

Πόσο κοστίζει ένα eshop?

Πόσο κοστίζει ένα eshop?

Πόσο κοστίζει ένα eshop? Μπορεί να έχετε δει διαφημίσεις, προσφορές και άρθρα από γκουρού που ισχυρίζονται ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα eshop δωρεάν. Αν και αυτό είναι τεχνικά δυνατό, θα λάβετε αυτό που πληρώνετε στο τέλος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα eshop, όπου θα χρειαστεί να κερδίσετε επιπλέον χρήματα για να διασφαλίσετε ότι...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Τι είναι η διαχείριση social media?

Ανεξάρτητα από το πώς προσεγγίζετε τη διαχείριση social media, είτε με τη βοήθεια μιας εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ είτε ενός συνόλου εργαλείων, είναι σημαντικό να κατανοήσετε περισσότερα από τον ορισμό της διαχείρισης κοινωνικών μέσων. Θέλετε να μάθετε τι περιλαμβάνει, καθώς και πώς να το κάνετε επιτυχία για την εταιρεία σας. Τι είναι η διαχείριση social media? Η...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Κατασκευή Ιστοσελίδας και Eshop στη Δράμα

Κατασκευή Ιστοσελίδας Δράμα Η εταιρεία μας με έδρα στη Δράμα ειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδας και κατασκευή e-shop , εδώ και πολλά χρόνια, με την τεχνολογία WordPress για τις ιστοσελίδες και Prestashop για τα eshops φτιάχνουμε αυτό που σας ταιριάζει. Πολλοί ιδιώτες μας προτίμησαν για την κατασκευή του e-shop τους και των Ιστοσελίδων τους. Η συνεχής επικοινωνία και...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Υπάρχει internet και μετά το skroutz.

Υπάρχει internet και μετά το skroutz. Όταν έχουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θεωρούμε απαραίτητο πλέον να υπάρχει στο skroutz. Έχουμε συνδέσει τόσο πολύ το ένα με άλλο που τα θεωρούμε ένα. Είναι λάθος από πολλές απόψεις όλο αυτό και θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί. Το Skroutz δε σου φέρνει “περισσότερες” πωλήσεις. Το Skroutz σου φέρνει περισσότερο κόσμο...

Καλέστε μας!