Η SEO ανάλυση αποτελεί μία από τις διασημότερες (και σημαντικότερες) διαδικασίες του διαδικτυακού marketing!

Η ονομασία του αποτελεί ακρωνύμιο του Search Engine Optimization ή αλλιώς Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης και αποτελεί μια εργασία που διενεργείται συνεχώς. Σκοπός της ανάλυσης SEO είναι η βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

ανάλυση SEO

Η ανάλυση SEO απαιτεί από τις επωνυμίες να ρίξουν πρώτα μια προσεκτική ματιά στο περιεχόμενο που έχουν στη σελίδα τους. Θέλουν να δουν για ποιες λέξεις-κλειδιά έχει βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενό τους και πόσο καλά αποδίδει αυτό το περιεχόμενο. Η έρευνα στην αναφορά λέξεων-κλειδιών εμφανίζει επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατάταξη της μεμονωμένης σελίδας στις ομάδες λέξεων-κλειδιών σας.

Σχέση ανάλυσης SEO - Brand

Το επόμενο μέρος μιας ανάλυσης SEO περιλαμβάνει την εξέταση του τρόπου με τον οποίο αυτή η απόδοση επηρεάζει την επωνυμία. Θέλετε να μετρήσετε πόσο ψηλά κατατάσσεται το περιεχόμενό σας για τη στοχευμένη λέξη-κλειδί, πόσο καλά έχει βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενο και πώς αυτό επηρεάζει τα ποσοστά επισκεψιμότητας και τους δυνητικούς πελάτες.

Είναι μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία η οποία μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα της επιχείρησης Οργανικά (δηλαδή χωρίς διαφήμιση). Μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει:

Ισχυρότερη επισκεψιμότητα στην σελίδα σας

Περισσότεροι δυνητικοί πελάτες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το προιόν που προσφέρετε

Αύξηση των πωλήσεων

SEO Ανάλυση

Τα κύρια στοιχεία μίας σωστής ανάλυσης SEO:

Όταν οι άνθρωποι ψάχνουν (κάνουν μία έρευνα) θέλουν ακριβείς, σωστές και πρόσφατα ενημερωμένες πληροφορίες. Γι´αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένο το περιεχόμενο στον ιστοχώρο σας. Στον αλγόριθμο κατάταξης της Google οι φρέσκες πληροφορίες γίνονται ολοένα και ποιό σημαντικές. Έτσι το κοινό σας δεν θέλει να ξοδεύει τον χρόνο του σε πληροφορίες που είναι ξεπερασμένες.

Το πιο κρίσιμο συστατικό είναι να παρέχουμε το σωστό μήνυμα (και στο σωστό χρόνο) στο κοινό μας. Αν γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το κοινό μας και τι είναι αυτό που θέλει από εμάς να του προσφέρουμε τότε μπορούμε να του παραδώσουμε τα σωστά κείμενα, εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο, προσφορές, κλπ. Όλα αυτά επικεντρώνονται στο να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον χρήστη της ιστοσελίδας μας.

Προτεραιότητα για την καλή εμπειρία του χρήστη δεν είναι μόνο η παροχή εξαιρετικού περιεχομένου για το κοινό σας. Είναι απαραίτητο και θα πρέπει να διαφαλίζεται ότι η ιστοσελίδα φορτώνει γρήγορα. Επίσης να είναι συμβατή με τις κινητές συσκευές (responsive design) και είναι εύκολο να βρείτε εύκολα μέσα σ´αυτήν αυτό που ψάχνετε . Μόλις πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε ότι περισσότερο από τις μισές αναζητήσεις που γίνονται παγκοσμίως προέρχονται από φορητές συσκευές.

“Η δημιουργία συνδέσμων links” είναι ένας όρος που οι επαγγελματίες SEO χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τη διαδικασία της οικοδόμησης της αξιοπιστίας μιας ιστοσελίδας. Η ιδέα είναι απλή: οι άνθρωποι σύνδεονται με την ιστοσελίδα σας, όταν αντιλαμβάνονται το εμπορικό σήμα σας ως πηγή γνώσης.

Οι δημιουργία συνδέσμων – links είναι το κλειδί για την καλή κατάταξη στη Google, αλλά αυτό που οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε είναι ότι οι συνδέσεις είναι χτισμένες από τις σχέσεις με τους ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος για να «οικοδομήσει κανείς δεσμούς, σχέσεις» είναι να δημιουργήσει συνδέσεις και να προσφέρει αξία στους bloggers και άλλους με επιρροή στην επαγγελματική του κατηγορία.

Το επόμενο βήμα της ανάλυσης seo το οποίο θα πρέπει να κάνετε είναι η τοποθέτησή τους στην κατάλληλη θέση μέσα στο σώμα του κειμένου. Μία από τις καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται από ηγετικές μάρκες είναι η δημιουργία περιεχομένου γύρω από τις λέξεις-κλειδιά μέσα από το blogging με το κοινό τους.

Οι άνθρωποι στρέφονται προς τις μηχανές αναζήτησης όταν έχουν ερωτήσεις. Όταν έχουν φτάσει στην ιστοσελίδα σας είναι πιθανόν να αναζητούν άμεσες απαντήσεις στο ερώτημα ή τα ερωτήματά τους. Σκεφτείτε την εταιρία σας ως εκδότης και πηγή πληροφοριών υψηλής ποιότητας. Όταν παράγετε χρήσιμο και ενημερωτικό περιεχόμενο όπως ενημερωτικά άρθρα στο blog σας, ειδήσεις και νέα γύρω από το χώρο σας, οι άνθρωποι θα το εκτιμήσουν θα μείνουν στην ιστοσελίδα σας και θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Παράλληλα θα το εκτιμήσει αυτό και η Google.

Συχνά, οι άνθρωποι του μάρκετινγκ θα επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση των στοιχείων που αποτελούν τους άμεσους παράγοντες κατάταξης του SEO. Με τον τρόπο αυτό, όμως, παραμελούν και μια άλλη πολύ σημαντική λεπτομέρεια τις μετα-περιγραφές.(είναι το τμήμα κειμένου που εμφανίζεται κάτω από τη διεύθυνση URL στις αναζητήσεις).

Οι μετα-περιγραφές, για παράδειγμα σας παρέχουν μια προεπισκόπηση της ιστοσελίδας σας. Είναι η ευκαιρία του brand σας να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και να ενθαρρύνει το κλικ στην ιστοσελίδα σας. Μία καλά ανεπτυγμένη και σωστά διατυπωμένη περιγραφή meta, μέσα σε λίγες γραμμές κειμένου, θα οδηγήση περισσότερη κυκλοφορία στον ιστοχώρο σας.

Η SEO Ανάλυση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής προώθησης μιας επιχείρησης. Σε αυτήν συμβάλει βελτιώνοντας την κατάταξη της σελίδας στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Στην Red Monkey είμαστε εδώ ώστε να σας βοηθήσουμε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη που μπορεί να προσφέρει!

Σωτήρης Αλβανόπουλος

Σωτήρης ΑλβανόπουλοςFounder - Red Monkey

RedMonkey - Digital Marketing
5.0
Με βάση 22 κριτικές
powered by Google
Lina ApartmentsLina Apartments
13:04 26 Sep 22
Με την Redmonkey είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία και πιστεύουμε πως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για την δημιουργία τουριστικής ιστοσελίδας.
Plantagon shopPlantagon shop
12:50 26 Sep 22
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την κατασκευή του νέου μας eshop από την Red Monkey. Τόσο το αποτέλεσμα όσο και η επικοινωνία ήταν εξαιρετικά.
maria semproumaria semprou
20:04 31 Jul 22
Ο κος Σωτήρης είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, πάντα πρόθυμος και ιδιαίτερα εξυπηρετικός! Η συνεργασία μας ήταν άψογη..
The Plant RoomThe Plant Room
08:07 31 May 22
Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της red monkey. Για την δημιουργία ιστοσελίδων στην περιοχή της Δράμας δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή!
Nikolaos MarkouNikolaos Markou
07:55 31 May 22
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, τόσο από τον επαγγελματισμό και την επικοινωνία που είχαμε κατά τη συνεργασία μας, όσο και από το τελικό αποτέλεσμα της ιστοσελίδας. Ανεπιφύλακτη σύσταση!
Thomas MargaritisThomas Margaritis
06:00 25 Jan 22
Επαγγελματισμός και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες μιας επιχείρησης στον τομέα της διαφήμισης μέσα από τα social media και την Google.Άψογη συνεργασία και υποστήριξη!!!!
js_loader

Blog

Πόσο κοστίζει ένα eshop?

Πόσο κοστίζει ένα eshop?

Πόσο κοστίζει ένα eshop? Μπορεί να έχετε δει διαφημίσεις, προσφορές και άρθρα από γκουρού που ισχυρίζονται ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα eshop δωρεάν. Αν και αυτό είναι τεχνικά δυνατό, θα λάβετε αυτό που πληρώνετε στο τέλος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα eshop, όπου θα χρειαστεί να κερδίσετε επιπλέον χρήματα για να διασφαλίσετε ότι...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Τι είναι η διαχείριση social media?

Ανεξάρτητα από το πώς προσεγγίζετε τη διαχείριση social media, είτε με τη βοήθεια μιας εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ είτε ενός συνόλου εργαλείων, είναι σημαντικό να κατανοήσετε περισσότερα από τον ορισμό της διαχείρισης κοινωνικών μέσων. Θέλετε να μάθετε τι περιλαμβάνει, καθώς και πώς να το κάνετε επιτυχία για την εταιρεία σας. Τι είναι η διαχείριση social media? Η...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Κατασκευή Ιστοσελίδας και Eshop στη Δράμα

Κατασκευή Ιστοσελίδας Δράμα Η εταιρεία μας με έδρα στη Δράμα ειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδας και κατασκευή e-shop , εδώ και πολλά χρόνια, με την τεχνολογία WordPress για τις ιστοσελίδες και Prestashop για τα eshops φτιάχνουμε αυτό που σας ταιριάζει. Πολλοί ιδιώτες μας προτίμησαν για την κατασκευή του e-shop τους και των Ιστοσελίδων τους. Η συνεχής επικοινωνία και...

Κατασκευή Ιστοσελίδων Δράμα

Υπάρχει internet και μετά το skroutz.

Υπάρχει internet και μετά το skroutz. Όταν έχουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θεωρούμε απαραίτητο πλέον να υπάρχει στο skroutz. Έχουμε συνδέσει τόσο πολύ το ένα με άλλο που τα θεωρούμε ένα. Είναι λάθος από πολλές απόψεις όλο αυτό και θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί. Το Skroutz δε σου φέρνει “περισσότερες” πωλήσεις. Το Skroutz σου φέρνει περισσότερο κόσμο...

Καλέστε μας!