black friday ευκαιρία

Για πολλούς, η Black Friday είναι η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου αγορών. Τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρεται συχνά ως η πιο πολυσύχναστη ημέρα αγορών του έτους, αν και πρόσφατες εκδηλώσεις πωλήσεων όπως το Cyber Monday αρχίζουν να το κάνουν να τρέχει για τα χρήματά του – κυριολεκτικά.

Ανεξάρτητα από το ποια έκπτωση πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη, η Black Friday είναι σίγουρα η παλαιότερη. Αλλά από πού ξεκίνησε αυτή η παράδοση και πόσο μεγάλη είναι; Ακολουθούν οι απαντήσεις σε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία της Black Friday.

Από πού προέρχεται η φράση Black Friday;

Είναι δύσκολο να πούμε πότε η ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών μετατράπηκε σε λιανική πώληση δωρεάν για όλους, αλλά η πρώτη γνωστή χρήση του όρου Black Friday χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Σύμφωνα με το The History Channel, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε σχέση με το κραχ της αγοράς χρυσού στις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου 1869.

Η σύνδεση με την περίοδο των γιορτών είναι λίγο πιο ασαφής, αλλά σύμφωνα με την Britannica, η χρήση της φράσης Black Friday σε σχέση με ένα ευρέως διαδεδομένο γεγονός πωλήσεων μπορεί να ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν αστυνομικοί της Φιλαδέλφειας φέρεται να τη χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν «το χάος Αυτό προέκυψε όταν μεγάλος αριθμός τουριστών των προαστίων ήρθαν στην πόλη για να ξεκινήσουν τα ψώνια των διακοπών τους», καθώς και ορισμένες αθλητικές εκδηλώσεις.

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, είχε παγιδευτεί στις ΗΠΑ και οι έμποροι λιανικής άρχισαν να εμπορεύονται γύρω από αυτό. Συγκεκριμένα, το γεγονός συνδέθηκε με την ιδέα ότι τα καταστήματα λειτουργούν με ζημία (ή είναι «στα κόκκινα») καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά μπορούν να αποκομίσουν κέρδη (ή, να πάνε «στο μαύρο») την ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. , καθώς είναι όταν οι αγοραστές είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν χρήματα σε δώρα.

Ένας άλλος παράγοντας που παίζει είναι ότι στο παρελθόν, τα περισσότερα καταστήματα τηρούσαν έναν άγραφο κανόνα ότι η περίοδος των εορταστικών αγορών δεν ξεκινούσε παρά μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, επομένως κανένα κατάστημα δεν θα διαφήμιζε τις εορταστικές εκπτώσεις ή τους πελάτες επιθετικά μέχρι την Παρασκευή αμέσως μετά τις διακοπές. Έτσι, όταν οι πύλες άνοιξαν εκείνη την ημέρα, έγινε τεράστια υπόθεση.

Είναι όντως η Black Friday η μεγαλύτερη ημέρα αγορών της χρονιάς;

Δεδομένης της δημοτικότητας των Prime Day και πιο πρόσφατα, Cyber ​​Monday (η οποία είναι η Δευτέρα μετά τη Black Friday, όπου συνήθως κυκλοφορούν περισσότερες προσφορές στο Διαδίκτυο), είναι εύκολο να αναρωτηθεί κανείς σήμερα εάν η Black Friday εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο γεγονός αγορών του έτος.

Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλοι λιανοπωλητές δεν το χρειάζονται για να είναι κερδοφόροι. Γενικά βγάζουν χρήματα -ή τουλάχιστον προσπαθούν γι’ αυτά- καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. (Μια εταιρεία που σημείωσε ζημίες για τρία τρίμηνα σε κάθε οικονομικό έτος δεν θα ήταν μεγάλη επιτυχία από τους επενδυτές.)

Τούτου λεχθέντος, είναι σίγουρα η μία μέρα του χρόνου όπου μπορείτε να περιμένετε βασικά από όλους τους μεγάλους λιανοπωλητές – από την Amazon μέχρι το Target, τη Walmart, το Best Buy και άλλους – να κάνουν εκπτώσεις σε πολλά προϊόντα με κορυφαία βαθμολογία. Ενώ υπάρχουν πωλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Black Friday λειτουργεί αποτελεσματικά και μπορείτε να περιμένετε να βρείτε σημάδια μείωσης σχεδόν σε κάθε ιστότοπο καταστημάτων ή ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεδομένου του ανταγωνισμού, πολλές επιχειρήσεις φιλοξενούν πλέον πρώιμες εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής και θα εγκαταλείψουν μερικές από τις μεγαλύτερες προσφορές τους τη νύχτα των Ευχαριστιών, για να ξεκινήσουν τα πράγματα.

Κάποια χρόνια είναι επίσης καλύτερα από άλλα. Για το 2022, οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα ζητήματα του πληθωρισμού και της ελαστικής αλυσίδας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα συνολικά κέρδη, αλλά οι έμποροι λιανικής αναμένεται να το αντιμετωπίσουν, φιλοξενώντας ακόμη περισσότερες πρώιμες πωλήσεις. Οι αγοραστές ενδέχεται επίσης να μπορούν να επωφεληθούν από ορισμένα προγράμματα αφοσίωσης ειδικά για επιχειρήσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν να απολαμβάνουν πρόσθετες οικονομίες.


Καλέστε μας!